Hoppa till innehåll

Är du mellan 15-20 år och vill veta mer om Sveriges försvar?

Den frivilliga försvarsorganisationen Försvarsutbildarna erbjuder nu ett antal spännande kurser och utbildningar med inriktning bla på Sveriges försvarsmakt, men även tex grundläggande överlevnad i fjällmiljö eller sjukvård.

För att få reda på mer, klicka på den länk som verkar intressant här nedan:

Under en intensiv vecka kommer du som går i gymnasiet att få veta mer om samhällets försvar genom besök vid arméförband, marinförband, flygvapenförband samt besök hos Polis och räddningstjänst. Vid besöken kommer du få en bild över vilka uppgifter de har och vilka yrkesutbildningar och andra utbildningar som Försvarsmakten, Polis och räddningstjänst har att erbjuda dig. Du kommer att få träffa andra frivilliga försvarsorganisationer och få information om deras verksamhet samt få lära dig om ditt eget ansvar inom krisberedskap.

Kursen vänder sig till dig som går i gymnasiet och bor i det län eller närliggande län som kurserna genomförs.

Datum: 31 oktober – 5 november, Göteborg

Datum: 31 oktober – 5 november, Härnösand

Datum: 31 oktober – 5 november, Karlskrona

Under utbildningen får du lära dig att ta hand om allt från små skador till hjärt- och lungräddning (HLR). Det är sådant som du kan ha nytta av och använda när du är ute med kompisar och om något skulle hända. Du kommer även kunna agera och känna dig trygg i att hjälpa andra i samhället och framförallt hjälpa din familj om olyckan skulle vara framme. Under kursen får du även inblick hur akuta omhändertaganden går till, men framförallt kommer vi att ha roligt tillsammans.
Kursen är avsedd för dig som är 15-20 år och är aktiv i en frivillig försvarsorganisations ungdomsverksamhet.
Datum: 1-5 november, Halmstad

Vill du veta mer om armén så är det här kursen för dig! Under en intensiv och händelserik vecka får du en inblick i vad som sker på arméförbanden och vad det innebär att tjänstgöra i Försvarsmakten. Du bor i logement på ett arméförband och under veckan får du prova på olika militära aktiviteter, bo en natt i tältförläggning, genomföra studiebesök, få yrkesinformation samt tillfälle att se på materiel och fordon som finns inom armén.

Kursen vänder sig till dig som är mellan 15-20 år och bor i det län eller närliggande län som kurserna genomförs.

Datum: 31 oktober – 4 november, Boden

Datum: 1-5 november, Eksjö

Datum: 1-5 november, Skövde

Kursen genomförs i fjällmiljö och syftar till att du ska få grundläggande fjällkunskaper, som till exempel kunskap om lämplig utrustning i ödemarks- och fjällterräng och fjällorientering med kartläsning.

Kursen vänder sig till ungdomar mellan 15-20 år som är aktiva i en frivillig försvarsorganisation.

Datum: 1-6 augusti, Camp Ånn

Datum: 8-13 augusti, Camp Ånn

Med den här kursen vill vi ge dig en möjlighet att få inblick i vad som sker på Luftvärnsregementet i Halmstad och vad det innebär att tjänstgöra i Försvarsmakten.

Kursen vänder sig till ungdomar mellan 15-20 år.

Datum: 1-5 november, Halmstad

Ungdomsskolan innehåller flera olika utbildningar och aktiviteter beroende på vilken inriktning du väljer. Målet är att du ska få en givande och rolig samt utmanande vecka.

Kursen vänder sig till ungdomar mellan 15-20 år som är aktiva i en frivillig försvarsorganisation.