Hoppa till innehåll

Föreningsinformation

Frivilliga Motorcykelkåren (FMCK) är en frivillig försvarsorganisation med uppgiften att utbilda MC-, Snöskoter- och Terränghjulingsförare för samhällets och i synnerhet försvarets behov.

FMCK är rikstäckande med lokala kårer i hela Sverige.

FMCK Stockholm grundades den 25e september 1949 och är en av Sveriges största kårer med ca 400 medlemmar. Föreningen är organiserad med styrelse och verksamhetsgrupper som planerar och genomför aktiviteter inom sina respektive områden.
Vår utbildning av MC-ordonnanser och Civil MC-Resurs inom totalförsvaret sker i samverkan med försvaret och berörda myndigheter.

FMCK Stockholm anordnar även utbildning, träning och tävlingar inom Enduro. Våra endurospår finns på Livgardets övningsfält i Kungsängen.

Inom FMCK Stockholm har du möjlighet till varierad motorcykelåkning och verksamhet kring den. Vår föreningslokal Klangen i Barkarby är bas för verksamheten där vi även har serviceplatser och verkstad för medlemmars MC. FMCK Stockholm är organiserat med styrelse och grupper som planerar, genomför och följer upp sin verksamhet.

FMCK Stockholm är anslutet till FMCK Riksförbund, Svenska Motorcykelförbundet (SVEMO) och Sveriges Motorcyklisters Centralorganisation (SMC).

Stadgar

För att öppna PDF:en i ett annat fönster, tryck på den blåa texten ovanför eller tryck på ladda ner

FMCK är medlem i Frivilliga Försvarsorganisationernas Samarbetskommitté (FOS)

FOS Stockholms län är en regional paraplyorganisation för lokala avdelningar av frivilliga försvarsorganisationer, med verksamhet inom Stockholms län.

FOS finns även på nationell nivå där ledarna för för de 18 organisationerna träffas och samverkar på en strategisk nivå

Bli medlem i FMCK Stockholm
För att bli medlem ansöker du om medlemskap här

Klubblokal
I vår klubblokal Klangen träffar du andra medlemmar, fikar, läser hojtidningar, hänger framför TV’n eller badar bastu.
På torsdagkvällar är det nästan alltid öppet mellan 17:30 och 20, och bastun brukar vara igång kl 18.
Eftersom korrespondens numera sköts via Epost är kansliet oftast obemannat. För att träffa någon från styrelsen eller grupperna personligen är det bäst att avtala ett möte i förväg.

Hitta till Klangen