Hoppa till innehåll

Endurospåren på Kungsängen

Uppdaterad 2023-08-02.
Mer information hittar du på Endurosidan. Titta även på Meddelandesidan där sista-minutenändringar läggs in.

Enduro-banorna på Kungsängen,
Vi har för närvarande tre pilade banor/spår på Kungsängen, dessa är markerade med Orange, Blå eller Gröna pilar.
VIKTIGT : I de fall spåren korsar grusvägar kör vi mycket försiktigt över dessa! Om vi kör sönder vägarna kommer försvarsmakten att ha synpunkter och begränsar i värsta fall vår tillgång till övningsfältet. Vi får köra på, följa, grusvägarna men kör givetvis försiktigt även då.

ORANGE spår : Detta är vårt långa spår och går över område 1, 2 och 3 (So 1, 2, 3). Körtid 15-30 minuter i motionstempo beroende på vilka delar man kör. Här finns alla typer av enduro, speciellt om det inte går kor på gärdena (om korna är ute kör vi inte där).
– Det finns en del alternativa vägval och vid något tillfälle kan spåren gå ihop – Se upp där!
– När vi inte har tillstånd att köra på område 3 spärras påfarten till område 3 med en bom och/eller ett band.
– OBS : Avslutningen av orange spår möter påfarten till det gröna spåret, detta är slutsträckan längs skogskanten (200-300 meter). Där kör vi lugnt för att minimera risken för olyckor.

BLÅTT spår : Ligger på område 2 (So 2) och är ett kort och ganska snabbt spår med en körtid på knappt 5 minuter. Det finns ett par korta stenpartier men de är rätt så snälla.
– Färden till och från blått spår går över ett gärde där det ibland går kor och kalvar. Om korna är där kan vi därför inte nyttja spåret, kolla med övningsledaren (det ska oxå vara stängslat vid vår infart till gärdet).

GRÖNT spår : Ligger på område 1 (So 1) och är ett kort spår med mer karaktär av ”svensk-enduro”, d.v.s delvis stenigt och krokigt. Körtiden ligger på lite över 5 minuter.
– OBS : Transportsträckan till grönt spår möter avslutningen på orange spår, detta är sträckan längs skogskanten (200-300 meter). Där kör vi lugnt för att minimera risken för olyckor.

Om man är osäker finns det för det mesta någon som kan guida – Det är bara att fråga övningsledaren eller någon annan i depån.