Hoppa till sidans innehåll

Civilordonnanser sökes!

12 FEB 2019 14:12
FMCK och Civilförsvaret behöver dig! Skulle vilja hjälpa till när kriser uppstår i samhället utan att för den sakens skull dra på dig grönstället och öva med Hemvärnet?
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 14:12

FMCK Stockholm genomför just nu ett pilotprojekt som syftar till att utbilda civila MC-ordonnanser till civilförsvaret och den resurspool som håller på att byggas upp i Stockholms län. 

Rekrytering: I detta pilotprojekt söker vi i första hand dig som genomgått FMCK:s grundutbildning för militär ordonnans-verksamhet, och därmed har den grundkompetens vi eftersöker. Däremot bör du ej ha ett aktivt hemvärnsavtal då eventuella uppdrag på sikt kan bli överlappande mellan verksamheterna.

Vårt uppdrag: Länsstyrelsen i Stockholm har ett behov och ser nyttan med att använda civila MC-ordonnanser. Målet med pilotprojektet är att ca 12 ordonnanser (6 par) ska skriva avtal med Länsstyrelsen direkt för att kunna verka när det uppstår en samhällsstörning.   

Om du är intresserad så läs igenom denna uppdragsbeskrivning skicka ett mail till This is a mailto link och This is a mailto link.

Mer information: Du som uppfyller kraven samt har medelat ditt intressa kommer att få en inbjudan til en informationskväll på Klangen i slutet på februari.

När sker detta? Vår förhoppning är att vi ska hinna med att genomför en kortare tilläggsutbildning under våren och att avtalen skriv på till sommaren. I bästa fall hinner vi med en övning tillsammans med andra grenar inom civilförsvaret innan 2019 är slut.

Med Vänliga Hälsningar

FMCK Stockholm

genom:

Anders Bergfeldt

Fredrik Nordkvist

Danne Eriksson

Mikael Thyberg

Skribent: Anders Bergfeldt
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
FMCK Stockholm - Motorcykel och Snöskoter
Fanjunkargränd 4
17743 Järfälla

Besöksadress:
Fanjunkargränd 4
17743 Järfälla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info